Galaxy S21

Samsung anunta Repair Mode pentru protejarea datele personale cand telefonul este trimis la service

Poate fi dificil sa va duceti smartphone-ul la un centru de reparatii sau de service, mai ales daca datele personale ale utilizatorului se afla inca pe el. Samsung a adaugat o noua functie interesanta la dispozitivele sale, numita Repair Mode, in incercarea de a simplifica lucrurile pentru proprietarii smartphone-urilor sale Galaxy. Simplu spus, un profesionist de la un centru de reparatii nu va putea accesa datele personale ale unui utilizator atunci cand se afla in Repair Mode. Seria Galaxy S21 va fi prima care va primi aceasta functionalitate, potrivit Samsung. Atunci cand un utilizator viziteaza unul dintre centrele de service Samsung, compania spune ca realizeaza acest lucru prin acordarea unui acces restrictionat si protejarea smartphone-ului impotriva furtului de date.

O data activat, Repair Mode ii va cere utilizatorului sa aleaga ce tipuri de date doreste sa divulge inainte de a preda telefonul pentru reparatii. Vor fi accesibile doar aplicatiile implicite si nu informatii personale. Dupa selectarea optiunii din Settings>Battery and Device Care, telefonul se reporneste si intra in noul Repair Mode, facand inaccesibile datele personale. Utilizatorul trebuie sa reporneasca telefonul atunci cand serviciul este finalizat pentru a iesi din Repair Mode si pentru a se autentifica folosind amprenta digitala sau recunoasterea modelului.

Seria de smartphone-uri Galaxy S21 de la Samsung va primi noul Repair Mode mai intai in Coreea, inainte de a fi adaugat la mai multe modele viitoare de telefoane ale companiei. De asemenea, Samsung va lansa noua functie Repair Mode si in alte locatii. Ceea ce ramane de vazut sunt mai detalii despre tipurile de servicii sau reparatii pe care le permite Repair Mode, precum si daca accepta inlocuirea unor componente fundamentale. Inainte de a trimite dispozitivul pentru astfel de reparatii, clientului i se cere de obicei sa faca o copie de rezerva a datelor personale, iar apoi o stergere completa a datelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.